Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

Svetovna zdravstvena organizacija je zdravljenje z bioenergijo priznala že leta 1976 in tako že v tistem obdobju naredila močno podlago za razvoj in večji ugled drugačnih pristopov k zdravljenju bolezni pri ljudeh.

Alternativno zdravljenje z bioenergijo (bioterapija) deluje na auričnem, psihičnem ter energetskem nivoju. Bioterapevt bolniku z polaganjem rok dovaja oz. omogoča manjkajočo energijo ali odvaja presežek energije . S tem v telesu dosežemo ravnovesje, ki je nujno potrebno za samo zdravje.

Bioterapija pokriva široko področje, od začetne preventive do različnega zdravljenja vseh fizičnih, psihičnih in ostalih bolezni. Gre za uspešno, ne-invazivno in enostavno metodo zdravljenja z blagodejnim učinkom, ne glede na bolezensko stanje, ki se ga obravnava. Je zelo primerno tako za odrasle kot tudi otroke.

Pri zdravljenju z bioterapijo uporabljam metodo bioenergetika in svetovno priznanega zdravilca Zdenka Domančića. Ta metoda zdravljenja je medicinsko in znanstveno preverjena in jo uspešno izvajamo njegovi številni učenci v Sloveniji in tudi drugod po svetu.

Zgodovina bioterapije

Zgodovinski viri govorijo glede bioterapije že pred več kot 5.000 leti, ko so jo v Indiji poimenovali prana, kitajski mojstri Qi gonga, ki jo poznajo kot Chi, pa z njo že stoletja uravnavajo in spodbujajo človeško energetsko polje. V hebrejskih mističnih spisih Kabale to energijo opisujejo tudi kot astralno svetlobo, skozi celotno zgodovino krščanstva pa so jo v obliki avreole (svetleči sij) umetniško upodabljali okoli glave angelov in svetnikov. Zgodovinsko priznani »oče medicine« Hipokrat je opisal, da je bioenergija kot »sila, ki teče skozi roke mnogih ljudi«.

Znanstveniki večkrat potrjujejo, da obstaja okoli našega telesa elektromagnetni ovoj (Aura - biopolje človeka) , ki obkroža telo. Biopolje človeka torej predstavlja skupek sedmih čaker (to so energijski vrtinci, kateri napajajo žleze in organe telesa). Ko se zaradi kateregakoli razloga določena čakra zablokira, se na teh mestih začnejo dogajati težave in seveda poslednično bolezni. Energija Zemlje vstopa v telo pri dnu hrbtenice, kozmična energija pa na vrhu skozi vrh glave. Zaradi nenehnega obračanja našega planeta, energiji ne vstopata v telo naravnost, temveč po ukrivljeni črti, podobni spirali in se v telesu med seboj prepletata. Kjer se v telesu zemeljska in kozmična energija križata, zaradi interference teh dveh energij nastaja nova kakovostna energija, ki seva navzven. Ta mesta se tradicionalno imenujejo energetski centri ali čakre. Bio-energija v telesu torej potuje po meridianih.

Zdravljenje z bioterapijo

Svetovna zdravstvena organizacija je zdravljenje z bioenergijo priznala že leta 1976 in tako že v tistem obdobju naredila močno podlago za razvoj in večji ugled drugačnih pristopov k zdravljenju bolezni pri ljudeh. Na ta način se je osnovala temeljna podlaga za razvoj in večji ugled novih pristopov k zdravljenju človeka po bioenergetskih principih.

Alternativno zdravljenje z bioenergijo (bioterapija) deluje na auričnem, psihičnem ter energetskem nivoju. Bioterapevt bolniku z polaganjem rok dovaja oz. omogoča manjkajočo energijo ali odvaja presežek energije . S tem v telesu dosežemo ravnovesje, ki je nujno potrebno za samo zdravje. Bioterapija pokriva široko področje, od začetne preventive do različnega zdravljenja vseh fizičnih, psihičnih in ostalih bolezni. Gre za uspešno, ne-invazivno in enostavno metodo zdravljenja z blagodejnim učinkom, ne glede na bolezensko stanje, ki se ga obravnava. Je zelo primerno tako za odrasle kot tudi otroke.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića

Bioterapija po metodi Zdenka Domančiča pa je torej v zadnjih tridesetih letih najuspešnejša in najbolj znana metoda, večkrat znanstveno preverjena, s katero je mojster Domančič, skupaj s svojimi diplomanti, pomagal že več kot milijonu bolnih ljudi.

Rezultati medicinskega preverjanja in učinkovitosti te metode največ povedo besede dr.sci. med. Josipa Čičeka: "Po vseh mojih medicinskih spoznanjih in zdravniškem poklicu, bi moral Rudolf Pavliša biti mrtev v roku 48 ur, on pa je še vedno živ in celo okreva! Ne, to enostavno ne verjamem. Če bi mi nekdo o tem govoril, mu ne bi verjel! Ali je napačno to, kar so me desetletja učili, ali pa je to, kar je naredil Zdenko Domančić, zares čudež!" (vir: D. Jakčin: Iscjelitelj Domančić, Liječenje bioenergijom - report o znanstvenoj provjeri; str. 17).

Cilj zdravljenja z bioterapijo po metodi Zdenka Domančića je zmanjšanje ali odstranjevanje zdravstvenih težav, obogatiti človekovo osebnost in jo narediti bolj odprto. Bioenergija vedno poskuša rešiti primarno težavo oz. vzrok, ki bi sicer onemogočal okrevanje.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančiča v sodelovanju s klasičnim medicinskim zdravljenjem pokriva široko področje, od preventive do zdravljenja vseh fizičnih in psihičnih bolezni , še posebej primerna za vse zdravstvene težave in bolezni in je učinkovita pri zdravljenju večine kroničnih bolezni, "moških" in "ženskih" težava ter bolečin vseh vrst. Ta metoda je še posebej učinkovita pri odpravi bolečin, ki izvirajo iz hrbtenice, pri različnih alergijah, zdravljenju pljučnih bolezni in levkemije. Metoda je naravna in učinkovita, brez škodljivih stranskih učinkov. Izjemno učinkovita je tudi kot preventivna metoda za ohranjanje zdravja, sproščenosti in vitalnosti ter preprečevanje bolezni, spodbujanje dolgega življenja.

Pri zdravljenju z bioterapijo uporabljam metodo bioenergetika in svetovno priznanega zdravilca Zdenka Domančića. Ta metoda zdravljenja je medicinsko in znanstveno preverjena in jo uspešno izvajamo njegovi številni učenci v Sloveniji in tudi drugod po svetu.

Certifikat

Dolžina terapevtskega cikla

Terapijo lahko izvajamo tako v skupini kot tudi samo posamezniku. Bioterapija nam omogoča, da na podlagi uradne diagnoze bolezni obsevamo boleča oz. prizadeta mesta z bioenergijo v enem ciklu štirih (4) terapevtskih dni zaporedoma. Sam napredek oz izboljšanje stanja posameznik začuti že zelo kmalu oz. na prvi polovici terapij.

Pri težjih boleznih je potrebno terapevtski cikel večkrat ponoviti. V določenih primerih se lahko na začetku pojavi tudi poslabšanje, ki pa je samo navidezno in kratkotrajno.

Pri katerih obolenjih lahko pomagamo:

 • • Alzheimerjeva bolezen
 • • Astma in druge bolezni pljuč
 • • Artritis (bolezni sklepov, tetiv in veziv)
 • • Bolezni srca, želodca, jeter, ledvic in oči
 • • Črevesne bolezni (Chrovnova bolezen, bolezni prebavil...)
 • • Epilepsija
 • • Hemeroidi
 • • Herpes
 • • Išias
 • • Krčne žile
 • • Mehur
 • • Otroške bolezni

Moj namen je pomagati bolnemu človeku in človeku z zdravstvenimi težavami ali bolečinami. S to metodo nikoli ne spreminjamo zdravljenja, ki ga je določil vaš zdravnik , vendar pa so po naših terapijah izvidi vedno toliko boljši, da to potem običajno stori kar zdravnik, ki jih je predpisal. S posebnimi tehnikami, ki jih je na podlagi starodavnih tradicionalnih izkušenj in znanj razvil mojster Domančić, z univerzalno življenjsko energijo vplivamo na energetsko polje človeka, prek tega pa na imunski sistem in samo-ozdravitvene sposobnosti telesa.

Bioterapevt ne zdravi, pač pa je le posrednik, ki z energijo spodbudi samo-ozdravitev procesa v telesu.

Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je terapevtska metoda, ki s pritiskanjem na posamezne cone stopala ali dlani sprosti in harmonizira celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal izhaja iz predpostavke, da so dlani in stopala mikrokozmos v katerem se odraža celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal ni metoda s katero bi postavljali diagnoze, niti ni metoda s katero bi lahko nadomestili medicinsko zdravljenje. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se prične z nožno masažo, ki osveži in sprosti stopala ter poskrbi za boljšo prekrvavitev. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal traja 45 minut. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je preventivna in kurativna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja obliko preventive, ki v dinamičnem nihanju našega počutja ohranja ravnovesje na strani zdravja. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja tudi obliko kurative, ki blaži naše manjše vsakodnevne tegobe. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal sega daleč v zgodovino in se je razvijala sočasno z razvojem človeštva. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je razvijala na različnih koncih sveta. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je učinkovita zdravilna metoda za telo, um in duha, saj ob pristopu izkušenega refleksoterapevta deluje na globlji ravni. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal obravnava človeka celostno in je človeku prijazna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal uporabljamo pri boleznih, bolečinah in težavah stopal in nog, predvsem pa pri bolečinah v hrbtu, prebavnih in menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in pri sproščanju celotnega telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je zdravilska metoda, s katero aktiviramo zdravilne moči telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je izkazala za izredno dragoceno pri zdravljenju različnih obolenj in je postala neizogibno potrebna. Masaža Masaže Koristi, ki jih pridobimo z masažo je mnogo. Med vsemi masažami je zagotovo največ povpraševanja po klasični ali športni masaži. Tečaji masaže so predvsem namenjeni začetnikom. Da je masaža zelo pomembna in zdravilna. Masaža z dotikom skozi drgnjenje ali gnetenje delov telesa sprosti mišice. Masaža se je prvič pojavila na papirusu. Beseda masaža je najverjetneje izpeljana iz grške besede. večina od nas zaželi kdaj masažo. Ob masaži se sprostimo. Masaža je bolj pomembna kot si lahko zamislimo. Izvajamo klasične masaže, terapevtske masaže, športne masaže in tudi na masaže. Odločite se lahko za delne masaže ali delno masažo. Z masažo odpravimo ali omilimo morebitne bolečine . Masaža je lepo darilo.