Masaže

Masaže

Masaža spada med najstarejše in najpreprostejše načine zdravljenja. Že nekaj časa je globoko razširjeno mnenje, da redna masaža koristi vsem ljudem, ne glede na starost. Na Zahodu je bila koristnost masaže od nekdaj priznana tudi na področju športa, kasneje pa se je njena raba preselila tudi na druga področja kot so sprostilni masažni centri, alternativna medicina in naravna oblika zdravljenja.

Masaža prinaša številne koristi. Lahko nas spodbuja, umirja, odpravlja napetost, preganja nespečnost ter sprošča boleče mišice ter tako poskrbi za dobro počutje. Nekateri so prepričani, da že samo ugodje, ki ga povzroča masaža, učinkuje zdravilno. V kombinaciji z dodatki 100% naravnih zdravilnih zelišč izvlečkov rožmarina, evkaliptusa, poprove mete in borovih iglic in masažnih olj z dodatkom izvlečka (esence) sandalovine in jasmina pa nedvomno tudi zelo blagodejno vpliva na splošno počutje, sprostitev mišic in cirkulacijo.

Vrste masaž, ki jih izvajamo v našem terapevtskem salonu:

Športna masaža (60 min in 90 min)

Športna masaža je vrsta masaže primerna tako za vrhunske kot tudi za rekreativne športnike. Upošteva posebne lastnosti vsakega športa, obdobje v katerem se športnik nahaja (način, čas in jakost treningov, tekmovalna obdobja...) in športnika kot posameznika. Vpliva na povečanje prekrvavitve in s tem boljšo regeneracijo, na sporostitev mišic (nevrološki mehanizmi) in boljšo mobilnost mehkega tkiva (mišic, kit, vezi). Vsi ti dejavniki so izredno pomembni za boljšo učinkovitost in počutje športnika, veliko pa pripomorejo tudi k preventivi pred poškodbami.

Z masažo pripomoremo k hitrejši odstranitvi kislih odpadnih presnovkov in previdno sprostimo utrujene mišice. Izboljša se limfna cirkulacija, ki oskrbuje sklepe, vezi in kite. Masažo priporočamo tudi pred začetkom treningov, da se mišice omehčajo in izločijo že nabrane vmesne in končne presnovke. Dokazano je, da športniki, ki redno hodijo na takšno vrsto masaž dosegajo boljše rezultate.

Klasična masaža celega telesa (60 min)

Je masaža telesa in obraza pri kateri uporabimo 100% naravno rastlinsko olje. Masaža blagodejno vpliva na splošno počutje, sprostitev mišic, gibljivost sklepov ter pripomore k hitrejšemu obnavljanju in lažjemu izločanju odpadnih snovi iz telesa . Olje kožo globinsko nahrani, jo oskrbi z obilico vlage in okrepi njeno naravno zaščito.

Terapevtska masaža hrbta (60 min)

Je masaža hrbta pri kateri uporabimo 100% naravno rastlinsko olje. Masaža blagodejno vpliva na splošno počutje, sprostitev napetosti in bolečin v zatilju, ramenih in na hrbtu, ki so posledica pomanjkanja gibanja in nepravilne obremenitve. Vsakemu sklopu mišic se pozorno posvetimo.

Sprostitvena masaža (60min)

Je sprostitvena masaža celega telesa in obraza. Uporabimo 100% naravno rastlinsko olje z dodatkom rastlinske esence sandalovine in jasmina. Masaža celostno pomiri, sprosti in povrne energijo. Vpliva na splošno počutje, sprostitev mišic, gibljivost sklepov, pripomore k hitrejšemu obnavljanju in lažjemu izločanju odpadnih snovi iz telesa. Po masaži je koža gladka, mehka in prožna.

Pomembno: vse naše masaže izvaja fizioterapevtka, ki dobro pozna vse terapevtske masažne prijeme in hkrati poskrbi za pravilno izvedbo terapevtske oblike masaže vseh pomembnih delov telesa in mišic.

Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je terapevtska metoda, ki s pritiskanjem na posamezne cone stopala ali dlani sprosti in harmonizira celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal izhaja iz predpostavke, da so dlani in stopala mikrokozmos v katerem se odraža celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal ni metoda s katero bi postavljali diagnoze, niti ni metoda s katero bi lahko nadomestili medicinsko zdravljenje. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se prične z nožno masažo, ki osveži in sprosti stopala ter poskrbi za boljšo prekrvavitev. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal traja 45 minut. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je preventivna in kurativna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja obliko preventive, ki v dinamičnem nihanju našega počutja ohranja ravnovesje na strani zdravja. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja tudi obliko kurative, ki blaži naše manjše vsakodnevne tegobe. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal sega daleč v zgodovino in se je razvijala sočasno z razvojem človeštva. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je razvijala na različnih koncih sveta. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je učinkovita zdravilna metoda za telo, um in duha, saj ob pristopu izkušenega refleksoterapevta deluje na globlji ravni. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal obravnava človeka celostno in je človeku prijazna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal uporabljamo pri boleznih, bolečinah in težavah stopal in nog, predvsem pa pri bolečinah v hrbtu, prebavnih in menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in pri sproščanju celotnega telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je zdravilska metoda, s katero aktiviramo zdravilne moči telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je izkazala za izredno dragoceno pri zdravljenju različnih obolenj in je postala neizogibno potrebna. Masaža Masaže Koristi, ki jih pridobimo z masažo je mnogo. Med vsemi masažami je zagotovo največ povpraševanja po klasični ali športni masaži. Tečaji masaže so predvsem namenjeni začetnikom. Da je masaža zelo pomembna in zdravilna. Masaža z dotikom skozi drgnjenje ali gnetenje delov telesa sprosti mišice. Masaža se je prvič pojavila na papirusu. Beseda masaža je najverjetneje izpeljana iz grške besede. večina od nas zaželi kdaj masažo. Ob masaži se sprostimo. Masaža je bolj pomembna kot si lahko zamislimo. Izvajamo klasične masaže, terapevtske masaže, športne masaže in tudi na masaže. Odločite se lahko za delne masaže ali delno masažo. Z masažo odpravimo ali omilimo morebitne bolečine . Masaža je lepo darilo.