Refleksoterapija za nosečnice

Refleksna masaža stopal za nosečnice

Čeprav je nosečnost naravni proces, vse večje število žensk trpi zaradi raznih tegob v času nosečnosti in je za njih potrebna še večja podpora in nega v samem času nosečnosti.

Z terapijo lahko začnemo po tretjem mesecu nosečnosti in lahko z njo nadaljujemo z občasnimi presledki praktično tudi po porodu. Od konca tretjega meseca in vključno do šestega ali sedmega meseca nosečnosti se lahko izvaja refleksoterapija brez posebnih omejitev in z posebno pozornostjo namenjeno mamici in otroku. Po šestem ali sedmem mesecu nosečnosti se terapije malce modificirajo na način, da se terapija prilagodi otroku v maternici, z namenom, da ima otrok več prostora za nemoten razvoj in rast. Istočasno se trebušna prepona matere premika bolj prosto in na ta način olajša delo srca, cirkulacije in dihanja.

Energija Qi se nenehno pretaka skozi kanale ali meridiane v telesu, ki se končujejo v refleksnih točkah na stopalih in dlaneh. Kadar je pretok energije neoviran smo zdravi; kadar ga ovirata napetost ali zastoj zbolimo. Z obdelavo refleksnih točk na stopalih vzpostavljamo uravnotežen pretok energije Qi skozi celo telo.

V zadnjem času nosečnice zelo cenijo podpore refleksno conske masaže med nosečnostjo, ker zelo hitro občutijo izboljšanje svojega fizičnega in psihičnega stanja.

Najpogostejši razlogi za izvedbo refleksno conske masaže v nosečnosti so:

  • • preprečevanje morebitnih zdravstvenih zapletov zaradi pogostega bruhanja ali povečanih bolečin v hrbtu ter morebitnega vensko-limfnega zastoja v nogah
  • • večje sprostitve nosečnice
  • • pozitivne izkušnje iz časa pred nosečnostjo

Najbolj pogosta indikacija po porodu za tako priporočeno uporabo refleksno conske masaže je oteženo dojenje ali nezmožnost dojenja.

Torej, refleksoterapija lahko olajša marsikatero težavo bodočih mamic. Omeniti je potrebno, da terapija deluje tako na mamo kot tudi na otroka v maternici.

Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je terapevtska metoda, ki s pritiskanjem na posamezne cone stopala ali dlani sprosti in harmonizira celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal izhaja iz predpostavke, da so dlani in stopala mikrokozmos v katerem se odraža celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal ni metoda s katero bi postavljali diagnoze, niti ni metoda s katero bi lahko nadomestili medicinsko zdravljenje. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se prične z nožno masažo, ki osveži in sprosti stopala ter poskrbi za boljšo prekrvavitev. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal traja 45 minut. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je preventivna in kurativna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja obliko preventive, ki v dinamičnem nihanju našega počutja ohranja ravnovesje na strani zdravja. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja tudi obliko kurative, ki blaži naše manjše vsakodnevne tegobe. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal sega daleč v zgodovino in se je razvijala sočasno z razvojem človeštva. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je razvijala na različnih koncih sveta. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je učinkovita zdravilna metoda za telo, um in duha, saj ob pristopu izkušenega refleksoterapevta deluje na globlji ravni. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal obravnava človeka celostno in je človeku prijazna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal uporabljamo pri boleznih, bolečinah in težavah stopal in nog, predvsem pa pri bolečinah v hrbtu, prebavnih in menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in pri sproščanju celotnega telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je zdravilska metoda, s katero aktiviramo zdravilne moči telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je izkazala za izredno dragoceno pri zdravljenju različnih obolenj in je postala neizogibno potrebna. Masaža Masaže Koristi, ki jih pridobimo z masažo je mnogo. Med vsemi masažami je zagotovo največ povpraševanja po klasični ali športni masaži. Tečaji masaže so predvsem namenjeni začetnikom. Da je masaža zelo pomembna in zdravilna. Masaža z dotikom skozi drgnjenje ali gnetenje delov telesa sprosti mišice. Masaža se je prvič pojavila na papirusu. Beseda masaža je najverjetneje izpeljana iz grške besede. večina od nas zaželi kdaj masažo. Ob masaži se sprostimo. Masaža je bolj pomembna kot si lahko zamislimo. Izvajamo klasične masaže, terapevtske masaže, športne masaže in tudi na masaže. Odločite se lahko za delne masaže ali delno masažo. Z masažo odpravimo ali omilimo morebitne bolečine . Masaža je lepo darilo.