Refleksoterapija

Refleksna masaža stopal za otroke

Refleksno consko masažo lahko nudimo dojenčku in otroku v obliki pozitivnega dotika, s katerim podpiramo naravni razvoj in odpravljamo manjše zdravstvene tegobe. Izvajanje je možno v obliki dnevne prakse ali v rednih intervalih.

Pomen dotika pri nedonošenčkih in bolnih otrocih, pa tudi pri zdravih otrocih vse bolj dobiva priznano veljavo.

Pri otrocih od enega meseca starosti dalje ta terapija izboljšuje prebavo, spanje, počutje in jim pomaga premagovati nekatere zdravstvene težave.

Otroci so zares pravi ljubitelji refleksoterapije in če se jim lahko približamo na pravi način, so lahko rezultati zelo navdušujoči, ker je pri otrocih moč regeneracije na zelo visokem nivoju.

Pri majhnih otrocih so terapije krajše, ker otroci zelo hitro postanejo nemirni. Med terapijo je zelo pomembna sama prisotnost matere, ker na takšen način pomirja otroka, da se počuti varno.

Pri starejših otrocih pa starši običajno počakajo v čakalnici, da se otrok samo bolje privadi na terapijo.

Za otroke, ki so preživeli določene travme v času poroda in so zelo občutljivi na stopalih, se lahko pri terapiji uporabijo tudi nogavice.

Refleksoterapija je zelo učinkovita pri naslednjih težavah otrok:

  • • pri krčih
  • • pri problemih z zaprtjem in vetrovi
  • • pri oteženi rasti zob (bolečine v dlesnih)
  • • pri različnih alergijah

Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je terapevtska metoda, ki s pritiskanjem na posamezne cone stopala ali dlani sprosti in harmonizira celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal izhaja iz predpostavke, da so dlani in stopala mikrokozmos v katerem se odraža celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal ni metoda s katero bi postavljali diagnoze, niti ni metoda s katero bi lahko nadomestili medicinsko zdravljenje. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se prične z nožno masažo, ki osveži in sprosti stopala ter poskrbi za boljšo prekrvavitev. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal traja 45 minut. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je preventivna in kurativna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja obliko preventive, ki v dinamičnem nihanju našega počutja ohranja ravnovesje na strani zdravja. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja tudi obliko kurative, ki blaži naše manjše vsakodnevne tegobe. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal sega daleč v zgodovino in se je razvijala sočasno z razvojem človeštva. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je razvijala na različnih koncih sveta. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je učinkovita zdravilna metoda za telo, um in duha, saj ob pristopu izkušenega refleksoterapevta deluje na globlji ravni. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal obravnava človeka celostno in je človeku prijazna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal uporabljamo pri boleznih, bolečinah in težavah stopal in nog, predvsem pa pri bolečinah v hrbtu, prebavnih in menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in pri sproščanju celotnega telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je zdravilska metoda, s katero aktiviramo zdravilne moči telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je izkazala za izredno dragoceno pri zdravljenju različnih obolenj in je postala neizogibno potrebna. Masaža Masaže Koristi, ki jih pridobimo z masažo je mnogo. Med vsemi masažami je zagotovo največ povpraševanja po klasični ali športni masaži. Tečaji masaže so predvsem namenjeni začetnikom. Da je masaža zelo pomembna in zdravilna. Masaža z dotikom skozi drgnjenje ali gnetenje delov telesa sprosti mišice. Masaža se je prvič pojavila na papirusu. Beseda masaža je najverjetneje izpeljana iz grške besede. večina od nas zaželi kdaj masažo. Ob masaži se sprostimo. Masaža je bolj pomembna kot si lahko zamislimo. Izvajamo klasične masaže, terapevtske masaže, športne masaže in tudi na masaže. Odločite se lahko za delne masaže ali delno masažo. Z masažo odpravimo ali omilimo morebitne bolečine . Masaža je lepo darilo.