Presoterapija - mehanska limfna drenaža

Presoterapija ali mehanska limfna drenaža je odlična preventivna in kurativna terapija, ki jo izvajamo z vrhunsko mehansko aparaturo Green Press 12. Naloga limfnega sistema je odstranjevanje snovi in odvečne tekočine iz telesa.

Gre za nadtlačno mehansko limfno drenažo, ki ima podoben učinek kot ročna limfna drenaža. S pomočjo napihljivih manšet in s ciljno izbranim programom, ki posnema delo rok, zdreniramo nogi, zadnjico in trebuh. Tako bistveno izboljšamo prekrvavitev tkiv, odplavimo presnovke iz tkiv in bistveno zmanjšamo količino proste tekočine med celicami, ki je v veliki meri kriva za zastoj. Peristaltična masaža pospeši zmanjševanje edemov, globinsko čisti telo produktov presnove in izboljšuje prekrvavitev in preskrbo tkiv s kisikom in hranilnimi snovmi.

Limfna drenaža je vrsta zdravljenja, ki omogoča,nemoten pretok limfnih tekočin po telesu, zmanjša blokade v telesu, spodbuja k zdravemu načinu življenja. Limfna tekočina predstavlja skoraj 80% tekočine v našem telesu. Nekateri terapevti verjamejo, da lahko limfna drenaža celo zmanjša alergična obolenja, menstrualne krče, prehlade in druge viruse.

Spoznanje, da moderen način življenja poleg prijetnih in dobrih prinaša tudi cel kup neprijetnih in nezaželenih stvari, postaja vse bolj očitno in tudi boleče. Neprestani stresi, preveč sedenja in premalo gibanja, prekomerna telesna teža, nepravilno prehranjevanje - vse to predstavlja hudo obremenitev za telo.

Posledice so

  • · slaba prekrvavitev tkiv - posebej nog, zadnjice in trebuha,
  • · kopičenje odpadnih produktov presnove, ki dražijo tkiva in povzročajo njegovo spreminjanje v manj kvalitetno vezivo,
  • · polnjenje in večanje večine maščobnih celic,
  • · zatekanje nog,
  • · vidne spremembe kože in podkožja - celulit,
  • · pojav novih krčnih žil ali poslabšanje že obstoječih.

Njen terapevtski učinek je nenadomestljiv tako v zgodnji kot v pozni fazi rehabilitacije mnogih patologij. Obnovi tudi vlažnost kože in spodbuja splošno kožo.

V kozmetiki se še posebaj uporablja za že prej omenjeno odpravljanje celulita, pri tretmanih aknaste kože, kot preventiva pri zatekanju nog, za ohranjanje tonusa kože pri hujšanju, kot preventiva pri nosečnostnih strijah.

 

Presoterapija ima izjemno ugodne preventivne in terapevtske učinke:

  • · drenažni učinek (odstranitev odpadni snovi, toksinov iz telesa),
  • · izboljšujemo odpornost telesa,
  • · protibolečinsko delovanje,
  • · protistresno delovanje.

 

Presoterapija-Body Wrapping

Za odpravo celulita in oblikovanje lepe postave ter lepši tonus in elastičnost kože vam priporočamo Presoterapijo-Body Wrapping, zelo dober anticelulitni program, kjer vas namažemo z 100% naravnim anticelulitnim cimet gelom Kozmetike Afrodita, ki vsebuje izvlečki morskih alg, bršljana in breze ter eterična olja cimeta, oranže, ciprese, koprca in vas nato zavijemo v posebno anticelulitno folijo ter nato oblečemo še posebne hlače in začnemo izvajati 45-60 min terapijo z vrhunsko mehansko aparaturo Green Press 12. Ob uporabi anticelulitnega gela, ki se nanaša na kritične predele kot so stegna, zadnjica, trebuh, se obseg telesa lahko zmanjša tudi za več centimetrov. Učinek je viden že pri prvi terapiji, vendar je potrebno za doseganje dobrih rezultatov opraviti vsaj 5 do 7 takšnih terapij in seveda paziti na primerno prehrano.

Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je terapevtska metoda, ki s pritiskanjem na posamezne cone stopala ali dlani sprosti in harmonizira celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal izhaja iz predpostavke, da so dlani in stopala mikrokozmos v katerem se odraža celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal ni metoda s katero bi postavljali diagnoze, niti ni metoda s katero bi lahko nadomestili medicinsko zdravljenje. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se prične z nožno masažo, ki osveži in sprosti stopala ter poskrbi za boljšo prekrvavitev. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal traja 45 minut. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je preventivna in kurativna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja obliko preventive, ki v dinamičnem nihanju našega počutja ohranja ravnovesje na strani zdravja. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja tudi obliko kurative, ki blaži naše manjše vsakodnevne tegobe. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal sega daleč v zgodovino in se je razvijala sočasno z razvojem človeštva. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je razvijala na različnih koncih sveta. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je učinkovita zdravilna metoda za telo, um in duha, saj ob pristopu izkušenega refleksoterapevta deluje na globlji ravni. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal obravnava človeka celostno in je človeku prijazna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal uporabljamo pri boleznih, bolečinah in težavah stopal in nog, predvsem pa pri bolečinah v hrbtu, prebavnih in menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in pri sproščanju celotnega telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je zdravilska metoda, s katero aktiviramo zdravilne moči telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je izkazala za izredno dragoceno pri zdravljenju različnih obolenj in je postala neizogibno potrebna. Masaža Masaže Koristi, ki jih pridobimo z masažo je mnogo. Med vsemi masažami je zagotovo največ povpraševanja po klasični ali športni masaži. Tečaji masaže so predvsem namenjeni začetnikom. Da je masaža zelo pomembna in zdravilna. Masaža z dotikom skozi drgnjenje ali gnetenje delov telesa sprosti mišice. Masaža se je prvič pojavila na papirusu. Beseda masaža je najverjetneje izpeljana iz grške besede. večina od nas zaželi kdaj masažo. Ob masaži se sprostimo. Masaža je bolj pomembna kot si lahko zamislimo. Izvajamo klasične masaže, terapevtske masaže, športne masaže in tudi na masaže. Odločite se lahko za delne masaže ali delno masažo. Z masažo odpravimo ali omilimo morebitne bolečine . Masaža je lepo darilo.