O nasCertifikat o nacionalni poklicni kvalifikaciji (1. stran) Certifikat o nacionalni poklicni kvalifikaciji (2. stran) Certifikat Bioterapija

Barbara Fajfar

Bioterapevtka in Refleksoterapevtka

Pomagati ljudem in živalim me je osrečevalo že kot majhno deklico…

Ta občutek je postajal vse večji z leti in izkušnjami. Najbližje sem bila, ko sem delala v domu za ostarele, kamor me pot še danes kdaj pa kdaj zanese.

Nato sem odkrila Refleksoterapijo. V začetku letu 2011 sem uspešno zaključila strokovno usposabljanje za NPK Refleksoterapevt na Zavodu za izobraževanje in razvoj AI- Akademiji za inovativnost v Ljubljani. V Novembru 2011 sem pridobila še Certifikat št. 471/2011 Kinesis iz področja ročne limfne drenaže po metodi dr. Vodderja (anatomija in fiziologija limfnega sistema, metode in tehnike dreniranja, fizipatologija limfnega sistema, indikacije in kontraindikacije). Več časa se intezivno ukvarjam tudi z Bioterapijo. V oktobru 2013 sem na Bledu uspešno zaključila tudi tretjo stopnjo Bioterapije po metodi Zdenka Domančića pod nadzorom utemeljitelja metode g. Zdenka Domančiča. Metoda je naravna in učinkovita, brez škodljivih stranskih učinkov in med drugim temelji na vzdrževanju in povečanju imunske odpornosti posameznika. Ta metoda zdravljenja je medicinsko in znanstveno preverjena in jo uspešno izvajamo njegovi številni učenci v Sloveniji in tudi drugod po svetu. A s tem moje začrtane poti v smeri nesebične pomoči do sočloveka še zdaleč ni konec.

V Maju 2016 pa sem uspešno zaključila tudi dodatni program šole za Bioterapevte na osnovi ezoterike, trdicionalne kitajske medicine, karmične diagnostike, integralne biorgonomije in barvne terapije-praktičnega dela pod strokovnim vodstvom Neli Rep in strokovnega vodja Marjana Ogorevca.

A s tem moje začrtane poti v smeri nesebične pomoči do sočloveka še zdaleč ni konec.

Oglejte si našo video predstavitev

Slike našega masažnega salonaRefleksoterapija, refleksna masaža stopal je terapevtska metoda, ki s pritiskanjem na posamezne cone stopala ali dlani sprosti in harmonizira celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal izhaja iz predpostavke, da so dlani in stopala mikrokozmos v katerem se odraža celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal ni metoda s katero bi postavljali diagnoze, niti ni metoda s katero bi lahko nadomestili medicinsko zdravljenje. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se prične z nožno masažo, ki osveži in sprosti stopala ter poskrbi za boljšo prekrvavitev. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal traja 45 minut. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je preventivna in kurativna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja obliko preventive, ki v dinamičnem nihanju našega počutja ohranja ravnovesje na strani zdravja. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja tudi obliko kurative, ki blaži naše manjše vsakodnevne tegobe. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal sega daleč v zgodovino in se je razvijala sočasno z razvojem človeštva. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je razvijala na različnih koncih sveta. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je učinkovita zdravilna metoda za telo, um in duha, saj ob pristopu izkušenega refleksoterapevta deluje na globlji ravni. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal obravnava človeka celostno in je človeku prijazna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal uporabljamo pri boleznih, bolečinah in težavah stopal in nog, predvsem pa pri bolečinah v hrbtu, prebavnih in menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in pri sproščanju celotnega telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je zdravilska metoda, s katero aktiviramo zdravilne moči telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je izkazala za izredno dragoceno pri zdravljenju različnih obolenj in je postala neizogibno potrebna. Masaža Masaže Koristi, ki jih pridobimo z masažo je mnogo. Med vsemi masažami je zagotovo največ povpraševanja po klasični ali športni masaži. Tečaji masaže so predvsem namenjeni začetnikom. Da je masaža zelo pomembna in zdravilna. Masaža z dotikom skozi drgnjenje ali gnetenje delov telesa sprosti mišice. Masaža se je prvič pojavila na papirusu. Beseda masaža je najverjetneje izpeljana iz grške besede. večina od nas zaželi kdaj masažo. Ob masaži se sprostimo. Masaža je bolj pomembna kot si lahko zamislimo. Izvajamo klasične masaže, terapevtske masaže, športne masaže in tudi na masaže. Odločite se lahko za delne masaže ali delno masažo. Z masažo odpravimo ali omilimo morebitne bolečine . Masaža je lepo darilo.