Začetni tečaj refleksne masaže stopal

Je praktično zelo intenziven vikend tečaj, na katerem se udeleženci naučijo samostojno masirati stopala. Na tečaj se lahko nanj prijavi vsakdo, ki želi izboljšati zdravje v svoji družini.

Posebnost mojega načina predavanja je, da učim samo dva para tečajnikov naenkrat, tako da se lahko vsakemu tečajniku posebej posvetim, torej upoštevam tudi njegov psihološki, duhovni in energetski sistem, s čimer se samo zdravljenje lahko poglobi, svoje izkušnje pa prenese naprej na celo svojo družino.

Naučili se bomo osnovnih masažnih tehnik (s katerimi lahko pomagamo pri zdravljenju) z dotikom, prek stopal. Približali se bomo svojim domačim in jim pomagali, pri tem pa odkrivali svet uravnoteženja energij, kar vodi do zdravega in polnega življenja.

Teorija:

  • • kratka zgodovina refleksne masaže stopal
  • • refleksna masaža stopal v povezavi z anatomijo človeka
  • • stopalo in dlan kot odsev vašega telesa in celovite osebnosti
  • • indikacije in morebitne kontraindikacije ter reakcije pri in po masaži
  • • vrste masaž za različne starostne skupine in zdravstvene težave (nosečnice, dojenčki, odrasli in starejši)
  • • osnovni način diagnostike na stopalih in dlaneh
  • • časovni okvir za ustrezno obliko masaže
  • • priprava delavnega okolja in namestitev stranke

Praktični del izobraževanja

Praktični del vadimo na različne načine, vedno v parih, na masažnih mizah za različne tipe terapij.

Cilj tečaja

Tečajniki na tečaju osvojijo refleksne cone in masažne tehnike. Naučijo se kako sebi in svoji družini pomagati do kvalitetnejšega in lepšega življenja. Predznanje ni potrebno!

Kraj tečaja: Kranj

Termin tečaja: Za termine tečajev nas pokličite ali pošljite email na info@refleksna-terapija.com

Čas tečaja: V petek delamo od 17.00 do 21.00, v soboto od 8.00 do 12.00 ure.

Cena tečaja: 150 EUR. Plačilo mora biti izvedeno najkasneje 14 pred začetkom tečaja.

Prijave sprejemamo po e-pošti: info@refleksna-terapija.com ali na telefon: 031-669-383 do zapolnitve terminov!

S seboj prinesite dve manjši brisači in blok za zapiske.

Delavnico vodi Barbara Fajfar, NPK refleksoterapevt in bioterapevt

Prednosti tečaja

Spoznajte moč zdravilnega dotika naših stopal predvsem pri lajšanju vsakodnevnih tegob, ki občasno mučijo vsakega od nas.

Osvojili boste osnovno znanje najučinkovitejših terapevtskih metod naravnega zdravljenja. Presenečeni boste, koliko težav lahko omilite ali odpravite prav z refleksno masažo, saj spodbudi našo sposobnost samozdravljenja in delovanje zdravilnih moči v telesu, naše telo očisti strupov, globoko sprošča, vzpostavlja notranje ravnovesje ter naše telo in duha napolni z novo energijo.

Spoznali boste, kako vzpostaviti naravno ravnovesje in posledično omiliti ali odpraviti: napetosti, stres, glavobol, migrene, težave s prebavo, nespečnost, prehlad in gripo, bolečine v grlu, težave z dihali, razne alergije, menstrualne težave, bolečine v vratu in križu, utrujenost in pomanjkanje energije, nosečniške težave, otroške bolezni…

V kolikor ima kdo od udeležencev ali njegovih družinskih članov kakšno težavo, ki jo želi odpraviti, se bomo temu lahko še posebej posvetili.

Pričakujte veliko intenzivnega praktičnega dela v parih in zanimive pozitivne učinke!

Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je terapevtska metoda, ki s pritiskanjem na posamezne cone stopala ali dlani sprosti in harmonizira celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal izhaja iz predpostavke, da so dlani in stopala mikrokozmos v katerem se odraža celotno telo. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal ni metoda s katero bi postavljali diagnoze, niti ni metoda s katero bi lahko nadomestili medicinsko zdravljenje. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se prične z nožno masažo, ki osveži in sprosti stopala ter poskrbi za boljšo prekrvavitev. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal traja 45 minut. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je preventivna in kurativna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja obliko preventive, ki v dinamičnem nihanju našega počutja ohranja ravnovesje na strani zdravja. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal lahko predstavlja tudi obliko kurative, ki blaži naše manjše vsakodnevne tegobe. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal sega daleč v zgodovino in se je razvijala sočasno z razvojem človeštva. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je razvijala na različnih koncih sveta. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je učinkovita zdravilna metoda za telo, um in duha, saj ob pristopu izkušenega refleksoterapevta deluje na globlji ravni. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal obravnava človeka celostno in je človeku prijazna metoda. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal uporabljamo pri boleznih, bolečinah in težavah stopal in nog, predvsem pa pri bolečinah v hrbtu, prebavnih in menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in pri sproščanju celotnega telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal je zdravilska metoda, s katero aktiviramo zdravilne moči telesa. Refleksoterapija, refleksna masaža stopal se je izkazala za izredno dragoceno pri zdravljenju različnih obolenj in je postala neizogibno potrebna. Masaža Masaže Koristi, ki jih pridobimo z masažo je mnogo. Med vsemi masažami je zagotovo največ povpraševanja po klasični ali športni masaži. Tečaji masaže so predvsem namenjeni začetnikom. Da je masaža zelo pomembna in zdravilna. Masaža z dotikom skozi drgnjenje ali gnetenje delov telesa sprosti mišice. Masaža se je prvič pojavila na papirusu. Beseda masaža je najverjetneje izpeljana iz grške besede. večina od nas zaželi kdaj masažo. Ob masaži se sprostimo. Masaža je bolj pomembna kot si lahko zamislimo. Izvajamo klasične masaže, terapevtske masaže, športne masaže in tudi na masaže. Odločite se lahko za delne masaže ali delno masažo. Z masažo odpravimo ali omilimo morebitne bolečine . Masaža je lepo darilo.